2011 m. vasario 23 d., trečiadienis

Nauji virusai įsisuko į “Facebook”

ESET saugumo ekspertai praneša, kad pastarąsias savaites socialiniame tinklalapyje “Facebook” siaučia naujos grėsmės. Gausybė kirminų, tarp kurių “Win32/Yimfoca.AA” ir “Win32/Fbphotofake”, atakuoja “Facebook” vartotojus.

Kirminas Yimfoca jau užfiksuotas tarp ThreatSense.Net virusų dešimtuko daugelyje Europos šalių, tad kitą mėnesį skaičiuodami vasario mėnesio grėsmes greičiausiai tarp populiariausių virusų rasime ir šį naujoką.

Yimfoca atakuoja “Facebook” pokalbių programėlę, o kirminas Fbphotofake plinta kaip spam’as per “Facebook” žinutes.

ESET saugumo ekspertai tikina, kad Yimfoca gali būti valdomas nuotoliniu būdu, taip suteikdamas kenkėjo kūrėjams galimybę pasinaudoti užkrėsto kompiuterio duomenimis. Taip pat kirminas gali plisti per kitas pokalbių programas - Skype, MSN, Yahoo Messenger ir kitas. Yimfoca - tikras šlykštukas, nes sugeba platinti ir kitas kenkėjiškas programas - įdiegti netikrą antivirusinę programą, pakeisti saugumo nustatymus kompiuteryje ar išjungti “Windows” ugniasienę.

Tuo tarpu kirminas Fbphotofake platina elektronines šiukšles - spam’ą. “Facebook” vartotojams patariama būti atsargiems ir neatidarinėti įtartinų bei nežinomų jiems atsiųstų failų, taip pat nespausti ant įtartinų nuorodų.

 

Pokalbių programėlių virusas - Yimfoca:

nemokama antivirusine programa

“Facebook” kirminas Fbphotofake:

nemokama antivirusine programa



ESET atstovai perspėja, kad kenkėjiškas žinutes “Facebook” platina įvairūs sukčiai iš Nigerijos, tad socialinio tinklo naudotojai turėtų atsargiau vertinti, iš ko jie gauna žinutes, ar jų turinyje nėra kenkėjiškų nuorodų.

Nauji kenkėjai sparčiai plinta dėl “Facebook” kultūros, kuri propaguoja dalinimąsi nuorodomis, bendravimą pokalbių programėlėse, suteikia galimybę dalintis ne tik vaizdo filmukais ar nuotraukomis, bet ir elektroninėmis šiukšlėmis - spam’u. Nesilaikant jokių saugumo taisyklių galima į savo kompiuterį prisisiųsti kenkėjiškų programų. Būtent to ir siekia tokių virusų kūrėjai. Jei naudojatės nemokama antivirusine programa, ją naudokitės atsargiai, kartais šios programos būna nepatikimos.

Būkite atsargūs!

Šaltinis: www.nod.lt

2 komentarai: